Arbeidstrajectbegeleiding

Lokale besturen hebben binnen de OCMW’s heel wat cliënten die in het kader van hun traject naar werk geactiveerd moeten worden. De arbeidstrajectbegeleiders van onze OCMW’s bieden hun cliënten hulp bij hun activeringstraject.

 

Wat is arbeidstrajectbegeleiding?

OCMW cliënten krijgen vaak te maken met problemen binnen verschillende levensdomeinen. Activering naar werk is één van de elementen die op een bepaald punt in een traject naar voor komt. Om OCMW-cliënten op weg te helpen naar een duurzame tewerkstelling, heb je heel wat bijkomende expertise nodig.

Via onze arbeidstrajectbegeleiding ondersteunen onze OCMW’s de cliënten op vlak van activering. We bieden expertise over verschillende activerings- en tewerkstellingsmaatregelen: sociale economie, wijk-werken, TWE (art. 60), IBO, WES, opleidingen, enzovoort.

De arbeidstrajectbegeleiders zorgen voor het luik activering en werken hiervoor nauw samen met de maatschappelijk werkers, die de cliënt voor andere levensdomeinen blijven begeleiden.

 

Waar vind ik een arbeidstrajectbegeleider?

OCMW’s krijgen steeds meer verantwoordelijkheid over de activering van OCMW-cliënten naar werk. Elk van onze OCMW’s heeft minstens één iemand als arbeidstrajectbegeleider in dienst. Samen hebben ze geregeld overleg om deze begeleiding nog te verbeteren.

 

Contact arbeidstrajectbegeleider

Hoogstraten

Zilke Sterckx

zilke.sterckx@hoogstraten.be

Hoogstraten

Charlotte Vermeiren

charlotte.vermeiren@hoogstraten.be

Merksplas

Inne Knaeps

inne.knaeps@merksplas.be

Ravels

Mieke Blockx

mieke.blockx@ravels.be

Arendonk

Tinne Moonen

tinne.moonen@arendonk.be

Baarle-Hertog

Amy Viskens

amy.viskens@baarle-hertog.be

Rijkevorsel

Britt Neefs

britt.neefs@rijkevorsel.be

Contactpersoon

Jan Verlinden - Coördinator sociaal economie en werk

Jan Verlinden

Coördinator Sociale economie en werk