Binnen de conventie psychologische zorg in de eerste lijn worden er in de regio Noorderkempen enkele trainingen georganiseerd. Dit voor jongeren vanaf 8 jaar t.e.m. 18 jaar. De trainingen hebben een andere inhoud, zo kan je kiezen voor een weerbaarheidstraining, leren omgaan met stress en een training voor kinderen in een echtscheidingssituatie.

Klik op de training voor meer informatie m.b.t. data, kostprijs, locatie, inschrijving,…

Rots en water training - weerbaarheidstraining

Dit is een psycho-fysieke sociale competentietraining. Voor jongens en meisjes die stevig willen leren staan, rust vinden door te voelen en de kracht van hun eigen lichaam te ontdekken. Door lichaamsgerichte oefeningen bewegen in groep, op zoek gaan naar de eigen krachten en mogelijkheden en die van de groep. Door bewegingsoefeningen wordt zelfbesef, zelfbeheersing, zelfvertrouwen en zelfreflectie ervaren.

Omgaan met emoties

In je dagelijks leven heb je regelmatig te maken met stress of een minder fijn gevoel (vb. angst, verdriet,…). Soms zijn deze gevoelens zo overweldigend dat ze je tegenhouden en je erin vast geraakt. Hierdoor wordt het moeilijk om je goed te voelen. Wil je leren omgaan met deze emoties? Dan is deze training iets voor jou!

Time - In (Turnhout)

Time-In is een plek om te zijn. Een plek waar tijd wordt gecreëerd om in te checken en zo te ervaren wat er werkelijk leeft en wat we nodig hebben om terug in beweging te komen.

Op time-In mag je gewoon zijn, zonder iets te moeten presteren of bewijzen. Je kan tot rust komen en ervaren dat je goed bent, zoals je bent.

In de voormiddag doen jullie een groepstherapeutische sessie. Bij de individuele gesprekken ga je dieper in op waar jij tegenaan loopt en waar jij naar toe wil.

Project voor jongeren uit 2de en 3de graad van het regulier onderwijs met psychische moeilijkheden.

Top in je kop