Trefdag ILV Noorderkempen 2023 een succes!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Actueel
Trefdag 2023 sfeerbeeld

De tweede Trefdag van ILV Noorderkempen vond plaats op donderdag 30 november 2023. We mochten 90 deelnemers verwelkomen in Gemeenschapscentrum De Marc/kt te Merksplas. Het was een bonte mengeling van sympathisanten, partners en medewerkers. Bij een broodje en tas soep werden er ’s middags informele contacten opgebouwd, kennis gedeeld en informatie gegeven.  De rest van de namiddag kregen de aanwezigen keuze uit deelname aan twee van de vier workshops met elk een link naar de lopende projecten binnen ILV Noorderkempen.

 

Workshops

Vanuit het project ‘Iedereen Digitaal’ werd ingezoomd op de uitdaging om outreachend aan de slag te gaan. De reactie van het publiek zorgde voor dankbare insteken voor de geplande verlenging van Digibank Noorderkempen. Erg vernieuwend bleek de tool ‘Born in Belgium Professionals’ te zijn, waarmee men in een vroeg stadium van de zwangerschap een beeld probeert te krijgen op de psychosociale kwetsbaarheid van de toekomstige mama.  Wat is de meerwaarde van individueel maatwerk? Er werd haarfijn uitgelegd hoe je als werkgever financiële ondersteuning kan krijgen bij de aanwerving en tewerkstelling van personen met een arbeidsbeperking. Met het project TOP in je KOP probeert de ILV Noorderkempen om psychisch welzijn bij jongeren te versterken. Logo Kempen nam ons mee op weg in het ruime gamma aan preventiemethodieken die in de  klas, als lokaal bestuur of als partner ingezet kunnen worden. De getoonde presentaties vind je hier.

Netwerken

De namiddag werd afgesloten met het klassieke nababbelen bij een drankje.  Het was een dankbare namiddag voor de ILV Noorderkempen om contact te hebben met alle partners die ons traject mee vormgeven, soms een spiegel voorhouden, ons vooruit stuwen en samen het glas te heffen.  Elkaar ontmoeten ondersteunt de samenwerking en zorgt voor verbinding via de persoonlijke contacten. Zo kunnen we echt werken aan een gemeenschappelijk project, koesteren wat in onze gemeenten leeft en schrijven aan een duurzaam verhaal voor de toekomst.