Open huis bij de GBO partner

Een goede GBO werking is onlosmakelijk verbonden met het tot stand brengen van een nauwe samenwerking tussen de partners van het GBO netwerk. Hierbij is het noodzakelijk om elkaars dienstverlening te kennen.

Open huis afbeelding

Tijd dus om eens te gluren bij de buren en kennis te maken op het terrein met elkaars werking en werkomgeving.

 • Benieuwd? Hieronder vind je het aanbod van elke partner
 • Wil je je inschrijven? Dit kan vanaf 23/05 om 10u via dit formulier. Wees snel, er kunnen zich slechts 10 personen inschrijven per activiteit. De eerste 10 zijn bij de gelukkigen 😊

Aanbod

Logo Rijkevorsel

Dinsdag 04/06 van 09u tot 13u

Een OCMW is meer dan alleen financiële steun of financiële begeleiding. Er is dienstverlening voor alle leeftijden. Tijdens dit ontmoetingsmoment zullen de maatschappelijk assistenten en het onthaal spreken over :

 • Feeënboom
 • Feestvarken
 • Kermisactie
 • Gele Doos
 • Mobitwin (MMC)
 • Bedeling warme maaltijden
 • Middagrestaurant

Het ontmoetingsmoment zal afgesloten worden met een gratis maaltijd in het middag restaurant van het lokaal bestuur.

Locatie: Sociale dienst Rijkevorsel, Prinsenpad 27

Logo Hoogstraten

Donderdag 6/06  van  13u30 tot 16u

“Hoogstraten hoogst hartelijk”, we stellen jullie graag onze (samen)werking voor:

 1. Samen staan we sterk en proberen we een zo goed mogelijke diverse dienstverlening op de welzijnscampus aan te bieden. Benieuwd naar onze partners in huis?
 2. We laten jullie graag even rouleren tussen 3 van onze werkingen: buurtloket, trajectwerking in kader van activering en brede gezinsondersteuning
 3. We brengen een bezoek aan onze welzijnsschakel ’t Ver-Zet-je op de campus

Locatie: Sociaal dienst Hoogstraten, Heilig Bloedlaan 252 C

Logo Arendonk

Maandag 10/06  van 13u30 tot 16u

Je krijgt op één namiddag drie deelthema’s voorgeschoteld:

 1. OCMW Arendonk stelt momenteel 20 personen tewerk in art. 60§7. Hoe doen ze dit? Een verhaal van motiveren, sanctioneren maar vooral durven springen.
 2. Hoe vangt het OCMW Arendonk zijn daklozen op? Het verhaal over de 10 doorgangswoningen (met korte en lange verhuur). Daarnaast zullen we één van de twee noodkamers bezichtigen en deze werking toelichten.
 3. Het OCMW Arendonk is vrij recent ingestapt in het project “Mobiele tandartsen”.
  Zo krijgen heel wat cliënten, die geen tandarts hebben of er niet toekomen om tandartsraadplegingen te doen, toch de kans voor tandartsbehandelingen.
  Hoe werkt dit? Hoe pakt het Sociaal Huis Arendonk dit aan?

Locatie: Sociaal huis Arendonk, Vrijheid 100

Logo Merksplas

Donderdag 13/06  van 13u tot 16u30

Kennismaking met de werking van ons OCMW door een korte rondleiding in het onthaal en een nabootsing van het spreekuur aan de hand van twee casussen. Via een nabespreking leggen we de nadruk op wat onze werking is en waarom dit zo is. We leggen ook linken met de andere diensten.

Locatie: Sociaal huis Merksplas, Markt 11

Logo Ravels

Dinsdag 11/06 van 13u30 – 16u

Sociaal huis Ravels neemt je mee in hun werking. Je krijgt een antwoord op onderstaande vragen:

 • Hoe geeft OCMW Ravels uiting aan de werking van de Lokale Adviescommissie (LAC)? Een verhaal van aanklampend en proactief werken, en vertrouwen scheppen om de deur naar andere vormen van hulpverlening op een kier te krijgen.   
 • Hoe vangt OCMW Ravels zijn verzoekers om internationale bescherming op binnen het LOI (lokaal opvanginitiatief)? Hoe ondersteunen we de LOI-gezinnen in het zetten van de eerste stappen naar integratie (onderwijs, taal, huisvesting, trauma’s, medische hulpverlening)? 
 • Hoe tracht OCMW Ravels (en OCMW Arendonk) de digitale kloof te dichten? Een verhaal over de digibloeier / snoeier, een outreachwerking, en het belang van laagdrempeligheid in dienstverlening. 
Locatie: Sociaal huis Ravels, Dreef 19
Logo Diensten Maatschappelijk Welzijn

Dinsdag 18/06  van 9u tot 12u

CM en Solidaris nodigen jullie graag uit en maken jullie graag wegwijs in

 • Werking DMW (CM)
 • Ziekenfondswerking (Solidaris)

Heb je een prangende vraag over beiden die je graag beantwoord hebt? Geen nood, er kunnen zich 20 personen inschrijven. Na 1,5u switch je van locatie en krijg je info over de andere deelwerking 😊

Locatie: Hoofdkantoor CM en Solidaris Turnhout

Logo CAW De Kempen

Het lukt niet om in juni een gepast aanbod voor te stellen. We werken aan een aanbod in het najaar en houden jullie hiervan op de hoogte!